Nederland

Hellendoorn

Over ons Hellendoorn

Natuurlijk en avontuurlijk Hellendoorn ligt in een unieke natuurlijke omgeving, gelegen tussen de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal. Hellendoorn heeft vele oude gebruiken, cultuur, outdoor mogelijkheden, gezellige horeca, veelzijdige evenementen en vanzelfsprekende gastvrijheid.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Europa. Vanaf de heuvels kun je het hele jaar door genieten van prachtige vergezichten. In het sfeervolle Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de toegangspoort naar het nationaal park, kun je je laten informeren over de veelzijdigheid van de natuur en de bijzondere koepel van de Sterrenwacht bezoeken. Het Buitencentrum is tevens het vertrekpunt van diverse routes.

Wil je cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan het dorp Hellendoorn, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, maar desondanks door het jaar heen bruist van de activiteiten. Veel van de negenhonderd jaar oude cultuur is door de eeuwen heen bewaard gebleven. De vele musea in het dorp getuigen hiervan.

Kom kennismaken met de Regge. Geniet van de verrassende stilte en het prachtige natuurschoon. De Regge biedt je talloze mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit of voor een actieve vakantie. Kom tot rust bij het kabbelende water van de Regge.

In Hellendoorn en haar dorpen vindt je een breed scala aan horecagelegenheden waar je heerlijk kunt eten. Van eetcafé tot buffet en van bistro tot luxe restaurant. Of je nu romantisch met z’n tweeën wilt dineren of lekker met het hele gezin uit eten wilt er is keuze genoeg in de gemeente Hellendoorn.

Zin in nog meer avontuur? Ga op bezoek in avonturenpark Hellendoorn, je kunt hier hele dagen genieten van achtbanen, shows en het heerlijke eten. Een belevenis voor jong en oud!

Hotspots in Hellendoorn