Nederland

Heeze

Over ons Heeze

De gemeente Heeze-Leende bestaat uit de dorpen Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp en ligt in de achtertuin van Eindhoven. De gemeente kent een unieke omgeving met een overweldigende en gevarieerde natuur die reikt tot aan de Belgische grens. Er kan eindeloos gewandeld en gefietst worden. Ook skaters, mountainbikers en ruiters komen in deze omgeving ruimschoots aan hun trekken. Paragliders hebben een jaloersmakend uitzicht op kasteel Heeze en zijn bossen en landerijen en al de kilometers natuurschoon eromheen.

Naast het overdadig groen staat Heeze-Leende ook bekend om de jaarlijkse Brabantsedag eind augustus. Dit cultuurfestival, gecombineerd met een grootse cultuurhistorische optocht trekt 9 dagen lang zo’n 50.000 bezoekers uit alle windstreken die ogen en oren tekort komen. Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp bieden aan de kunstliefhebber een gevarieerd kunstaanbod in diverse galerieën, expositieruimtes en beeldentuinen. Ook het volgen van tal van creatieve workshops is mogelijk.

Heeze-Leende heeft een rijke geschiedenis, veel bezienswaardigheden en een prachtige natuur. Kom heerlijk genieten van dit alles.

Hotspots in Heeze