Nederland

Harlingen

Over ons Harlingen

Harlingen is een havenstad waar altijd wel iets te beleven is. Ontdek de prachtige stad aan het water met meer dan 600 monumenten die deze havenstad tekenen. De stad is één van de Friese elf steden en is de op vier na grootste plaats in Friesland. De stad heeft een belangrijke verbinding met de Waddeneilanden. Vanuit Harlingen kun je met de boot naar Vlieland en Terschelling afreizen.

In de stad is een deel van de verdedigingwerken nog altijd te zien, net als de oorspronkelijke grachtengordels en oude pakhuizen. Ook zijn er vele steegjes te vinden die de verbinding vormen tussen de grachten.

Er zijn ook veel monumenten en beelden te bezichtigen, waaronder de bekendste; de Stenen Man die op de dijk staat. De vuurtoren in de stad is ook zeker een bezoek waard.

In en rondom Harlingen is er van alles te beleven. Op het Harlinger Strand kun je heerlijk zwemmen, (kite)surfen en kanoën. Ook is er een mooi natuurgebied te vinden, het Hoogewiersterveld. Hier vind je weidevogels en verschillende bijzondere vissen.
In de stad is ook genoeg te beleven, je kunt er winkelen en een bezoek brengen aan de musea.

Hotspots in Harlingen