Nederland

Harderwijk

Over ons Harderwijk

Harderwijk is een prachtige historische Hanzestad. Deze Hanzestad heeft een rijke historie, waar je op verschillende manieren achter kunt komen. Je kunt een stadswandeling maken of het stadsmuseum bezoeken. Of je kunt een kijkje nemen in de historische binnenstad met zijn talrijke bezienswaardigheden. Zoals het Linneaeustorentje met Academiepoortje, De Vispoort en de stadsmuur, de Catharinakapen en de Grote Kerk en de Vischmarkt; één van de mooiste pleinen van Nederland.

De stad is bruisend, avontuurlijk en romantisch.  Voor in de stad vind je de Veluwe en achter in de stad vind je water. Het is een knusse stad waar je culinair kunt genieten. Je kunt lekker uit eten, genieten op een terras, shoppen of bezoek één van de vele evenementen.

De binnenstad heeft een goed en gevarieerd winkelaanbod. De mix van de bekende winkelketens met de kleinere zelfstandige ondernemers maakt het een fijne stad om te winkelen.

Na een dag winkelen kun je op het Stadsstrand van Harderwijk een frisse neus halen. Het Stadsstrand is een eiland met een zandstrand, die je uitnodigt voor een wandeling.

Of je nu houdt van sport, shoppen of ontspannen, in Harderwijk is ontzettend veel te zien, te beleven, te proeven en te genieten. Of je nu komt voor het plezier, de historie of de romantiek; er zijn talrijke mogelijkheden. Er is altijd wel iets te beleven!

Hotspots in Harderwijk