Zwitserland

Gstaad (CH)

Over ons Gstaad (CH)

Gstaad in het Berner Oberland biedt een aansprekende mix voor bezoekers: behalve de prominente accommodaties van chaletdorp Gstaad, hebben ook de kleinere, ongekunstelde buurdorpen aantrekkelijke arrangementen!

Het centrum van Gstaad heeft zich de laatste jaren tot de populairste, kortste shoppingmijl van Zwitserland ontwikkeld. Met z’n tophotels, de gourmetrestaurants, de luxechalets en het nabije vliegveld Saanen is het verkeersvrije vakantieoord Gstaad geliefde bestemming van internationale vooraanstaande lieden.

Met de naburige dorpen Saanen, Schönried, Saanenmöser, Zweisimmen, Gsteig, Lauenen, Feutersoey, Turbach en Abländschen heeft het Saanenland heel veel te bieden: het beschermde natuurgebied aan de idyllische Lauenensee met watervallen en hoogveengebieden, de nauwe steegjes in de historische dorpskern van Saanen, de gunstige ligging van Schönried en Saanenmöser voor de wintersporters en de stilte van het dromerige bergdorpje Abländschen zijn slechts enkele voorbeelden van een de veelzijdige vakantieregio.

Het wintersportgebied van het Gstaad beschikt over 47 spoorwegfaciliteiten, en je kan ze vanuit ieder dorp bereiken door de pendelbanen. De Montreux-Oberland-Bahnen verbinden Gstaad met andere dalstations in Saanenmöser, Schönried, Zweisimmen, Gsteig, Reusch, Lauenen Rougemont, Col-du-Pillon en Château-d’Oex in de Franstalige naburige regio Pays d’Enhaut.

Hotspots in Gstaad (CH)