Spanje

Girona (ES)

Over ons Girona (ES)

HOLA! Girona ligt in Catalonië (Noord-Spanje) en heeft een rechtstreekse treinverbinding met Barcelona. Met de trein ben je hier met een uur. Girona is dan een stuk minder bekend als stad voor een stedentrip, je zult zien als je eenmaal in Girona bent je je zeker niet zult vervelen. In Girona kun goed eten en er zijn bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zelfs als je in de winter voor een stedentrip naar Girona gaat dan is er genoeg te beleven. Girona heeft een mediterraan klimaat de temperatuur is er ideaal voor een stedentrip en het aantal dagen met neerslag is te verwaarlozen.

Doordat Girona een oude stad is zijn er genoeg bezienswaardigheden te vinden. Met zijn Gotische kathedralen, de oude stadsmuren en de Joodse wijken heeft deze stad genoeg te bieden als je iets wilt zien en leren over deze stad. Een bezoekje aan de kathedraal van Girona welke over de stad uitkijkt kan je niet overslaan en als je van geschiedenis houdt dan kan je je hart ophalen in het Museu d’Història de Girona. Er zijn natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden te vinden in Girona welke we op deze website uitgebreid zullen beschrijven.

Girona wordt in tweeën gedeeld door de rivier Onyar. Dit geeft een heel mooi beeld als je op één van de bruggen over de Rio Onyar heen kijkt dan zie je links en rechts de gekleurde huizen over de rivier heen hangen. Als je op de brug Pont de les Peixatereis Velles gaat staan dan heb je een schitterend uitzicht op dit mooie plaatje. Je kunt hier schitterende foto’s maken van deze typisch Spaanse omgeving.

Als je naar Girona gaat voor een stedentrip dan zal je aanvliegen op Girona Airport. De stad Girona ligt op 14km vanaf Girona Airport de reistijd naar de stad is ongeveer 15 minuten. Je kunt vanaf Girona Airport ook naar Barcelona de reistijd naar het centrum van Barcelona bedraagt ongeveer 65 minuten.

¡Hasta la próxima!

Hotspots in Girona (ES)