België

Genk (BE)

Over ons Genk (BE)

Genk is een bruisende stad die baadt in het groen. Graaf je graag naar het mijnverleden van de streek? Of wil je weten waarom het Amerikaanse Time Magazine één van onze trekpleisters verkozen heeft tot één van de honderd ‘World’s Greatest Places’? Welkom in Genk!

Genk verwent citytrippers. Trendy shoppen, multicultureel smullen, vernieuwende cultuur- en kunstevenementen, de jongste stad van België heeft het allemaal. Je kunt in deze stad prachtige wandelroutes afleggen en mooie fietstochtjes maken. Het centrum is altijd super gezellig, het bruist er weliswaar. De verschillende leuke winkeltjes houden je de hele dag bezig! Kattevennen is het enige nationaal park van Vlaanderen. In Kattevennen kun je de Cosmodrome vinden, een planetarium die bekend staat om zijn enorme sterrenkijker. Ook heeft het Cosmodrome een 360-graden zaal. In Bokrijk kun je de kinderen hele dagen laten spelen, ze kunnen lekker ravotten in de grootste gratis speeltuin van het land.

De tuinwijken, terrils, schachten en mijngebouwen van Genk vertellen stuk voor stuk een uniek verhaal. In C-mine, Thor Park en Labiomista zit je bovendien goed voor een flinke portie kunst, cultuur en technologie. Of laat je verrassen door de diversiteit aan smaken in de vele specialiteitenwinkels en eethuizen. Een wereldstad op mensenmaat, dat is waar Genk voor staat.

Mag het voor jou wat actiever? Ook dan is Genk the place to be. De groene rand rond Genk is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Of wat dacht je van een wandeltocht in Kattevennen, toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen? Uiteraard mag Fietsen door het Water, op de wereldkaart gezet door TIME Magazine, niet ontbreken.

Hotspots in Genk (BE)