Duitsland

Garmisch-Partenkirchen (DE)

Over ons Garmisch-Partenkirchen (DE)

Garmisch-Partenkirchen heeft heel wat te bieden, en wel dubbel. Want de twee marktgemeenten Garmisch en Partenkirchen, die vroeger zelfstandig waren, hebben allebei een prachtig historisch centrum, een landschappelijk zeer aantrekkelijke omgeving, een breed cultuuraanbod en veel Beierse hartelijkheid. En samen zijn de nummer 1 van de wintersportplaatsen in Duitsland.

Uiteraard denk je in de eerste plaats aan wintersport als je het over Garmisch-Partenkirchen hebt: zeven maanden lang uitstekende sneeuw, 60 kilometer piste, ongerepte hellingen met diepe sneeuw, het enige gletjserskigebied van Duitsland – iedereen die van wintersport houdt, is hier aan het juiste adres. Dankzij de pistes voor alle niveaus waarop iedereen, inclusief gevorderden, snowboarders en freeriders, uit de voeten kan, is de regio een internationale hotspot geworden.

Maar je mag niet over het hoofd zien dat het lieftallige dubbele stadje het hele jaar door als buitengewoon kuuroord met een uiterst gezond klimaat staat aangeschreven, de perfecte plek om te ontspannen en je te laten verwennen. En om het er eens echt van te nemen. Ook de Partnachklamm, een unieke geologische formatie, is het hele jaar door een aanrader. Hier kan je op een avontuurlijke manier van ongerepte natuur genieten.

Het hoogste punt van Duitsland: de Zugspitze, met 2.962 meter de hoogste berg van Duitsland, is meer dan de moeite waard voor natuurliefhebbers, zonaanbidders en skiërs. Om naar boven te komen, hoef je echt geen geoefend bergbeklimmer te zijn: vanuit Eibsee ratelt de Zugspitzbahn twaalf kilometer door de rotsen en overwint tijdens de rit op sommige plekken een helling van 25%.

Zodra je weer beneden bent, is wat winkelen in de historische Ludwigstraße, de chique, haast mondaine flaneer- en winkelstraat in het hart van Partenkirchen, wellicht een leuke afwisseling. Hier vind je heel veel winkels uit het bovenste marktsegment, traditionele eethuizen en toprestaurants. En daarna kan je het spannende nachtleven van Garmisch-Partenkirchen induiken. In de gezellige kroegen, bars, clubs en disco’s kun je uitgaan tot in de kleine uurtjes.

Hotspots in Garmisch-Partenkirchen (DE)