Duitsland

Frankfurt (DE)

Over ons Frankfurt (DE)

De stad Frankfurt is de vijfde stad van Duitsland. De meeste mensen kennen Frankfurt vooral als het financiële hart van Duitsland. De Duitse aandelenbeurs is gevestigd in het centrum van Frankfurt, net als de Deutsche Bundesbank en hoofdkantoren van diverse grote banken. Ook de Europese Centrale Bank is in Frankfurt gevestigd, waardoor de stad feitelijk ook het financiële hart van Europa is.

Het zakelijk karakter van Frankfurt werkt door in het uiterlijk van de stad, waarbij wolkenkrabbers de skyline van Frankfurt domineren. Niet voor niets wordt Frankfurt am Main ook wel het ‘Mainhatten’ genoemd. Deze naam verwijst naar rivier de Main en wolkenkrabbereiland Manhattan in New York.

Frankfurt is naast een belangrijke zakenstad ook een plek waar veel nationale en internationale beurzen georganiseerd worden. Messe Frankfurt is de plek waar jaarlijks zo’n vijftig beurzen gehouden worden, waarbij er een totale omzet gerealiseerd wordt van maar liefst 450 miljoen euro op jaarbasis. Bekende beurzen zijn de jaarlijkse Frankfurter Buchmesse (de grootste boekenbeurs ter wereld) en de tweejaarlijkse autobeurs IAA.

De combinatie beurzenstad en zakenstad zorgt ervoor dat hotelkamerprijzen in de regel aan de hoge kant liggen. Wie echter goed rondkijkt die kan voor een leuk bedrag een aardig hotel boeken, waardoor Frankfurt als stedentrip bestemming een interessante optie kan zijn. Naast de wolkenkrabbers telt Frankfurt immers tal van andere bezienswaardigheden.

Hotspots in Frankfurt (DE)