Luxemburg

Echternach (LU)

Over ons Echternach (LU)

Echternach is een gezellig middeleeuws stadje, ideaal voor liefhebbers van cultuur, natuur en historie. Echternach is de oudste stad van het groothertogdom Luxemburg.

Het stadje is gelegen in het oosten van Luxemburg en grenst direct aan Duitland. De rivier de Sûre vormt hierbij de natuurlijke grens. Echternach grenst aan de Moezel en de Eifel Wijnstreek en ligt ook vlakbij het in Duitland gelegen Duits-Luxemburgse Natuurpark.

Echternach is prima geschikt als uitvalbaisis voor een bezoek aan de regio Müllerthal, beter bekend als het Luxemburgse Klein Zwitserland. Dit gebied is adembenemend door zijn prachtige natuur, vol met stromende beekjes, vegetatie, stroomdalen, watervallen, dichtbegroeide bossen en grillige rotsformaties.

Het oude centrum is voor een groot deel autovrij en alleen toegankelijk voor voetgangers. De auto zul je buiten het centrum moeten parkeren. Het Marktplein rondom het historische stadhuis wordt gekenmerkt door de gezellige terrassen bij de vele restaurants en cafés.

Ten zuiden van Echternach ligt het meer van Echternach. Dit kunstmatige aangelegde, grote meer is een echt recreatiemeer. Het is toegankelijk voor iedereen, je kunt hier vissen zonnebaden en waterfietsen huren. Zwemmen in het meer is niet toegestaan. Aan het meer ligt ook een museum en je vind er restanten van een oude Romeinse villa.

In de directe omgeving van Echernach vind je ook de rivier de Sûre. De Sûre stroomt langs het centrum van het stadje. Je kunt hier kanovaren en vissen. Aan de overkant van de rivier de Sûre ligt het Duitse plaatsje Echternacherbrück, wat te bereiken is via een brug over de rivier.

In de nabije omgeving van Echternach kun je heerlijk fietsen of wandelen. De natuur is hier prachtig. Naast het wandelen door de weelderige natuur kun je ook naar de oude stadjes zoals Vianden of Beaufort.

Hotspots in Echternach (LU)