Nederland

Easterein

Over ons Easterein

Easterein is een dorp in de Gemeente Littenseradiel. Het is een aantrekkelijk en levendig dorp. Het middelpunt van het dorp is de prachtige Martinikerk. Deze kerk is gelegen op een terp en is omsloten door water en een kerkbuurt met kleine straten en steegjes. De Martinikerk kan in overleg met de koster bezichtigd worden.

In dit dorp vind je ook één van de oudste cafés in Friesland. Het Noflik Easterrein is een restaurant en partycentrum dat ruim 500 jaar oud is. Een bezoekje aan dit in oude stijl ingerichte café is zeker de moeite waard.

Je vindt in de omgeving van Easterein verschillende mooie fietsroutes en oude- en nieuwe wandelpaden die de terpdorpen in de omgeving met elkaar verbinden. Je kunt via deze routes ook natuurgebied Skrok bereid. Het hele jaar door zijn hier vele vogels.

Vanuit het dorp kun je diverse prachtige vaarroutes maken met kleinere boten. Je kunt via Frjentsjerter Feart of via de Sebeare naar de Boalserter Feart en via deze vaarten kun je vele dorpen en steden in de omgeving bereiken. Kano’s kun je huren bij restaurant Noflik Easterein.

Hotspots in Easterein