Duitsland

Düsseldorf (DE)

Over ons Düsseldorf (DE)

Düsseldorf is een stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt enkele tientallen kilometers ten zuiden van het Ruhrgebied, aan rivier de Rijn. Het is een grote Duitse stad met een modern stadshart gemengd met oude elementen.

De populairste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van de stad. Een groot deel van wat je nu ziet in het hart, is een herbouwing van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. Een groot deel is tijdens W.O. II verwoest en daarna hersteld of heropgebouwd. In Altstadt vind je veel musea, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Het wordt gezien als het middelpunt van de stad.

Carlstadt is het zuidelijk deel van het centrum. Deze wijk is na Altstadt de op één na oudste wijk van Düsseldorf. Met een oppervlakte van slechts 0,46 kilometer is het de kleinste wijk van Düsseldorf. Hier vind je belangrijke winkelstraten zoals de Königsallee en tref je ook de wat luxere boetieks aan.

Medienhafen is het hippe deel van Düsseldorf. Deze nieuwe wijk in Düsseldorf is aangelegd in de oude haven van de stad. Dankzij prachtige hoogstandjes van architectuur is er een aantrekkelijke wijk ontstaan voor bewoners, bedrijven en toeristen. In de mediahaven staan hotels, zijn verschillende bedrijven gevestigd en kun je genieten van gerechten van internationale topkoks of de zon onder zien gaan onder het genot van een heerlijke cocktail.

Schadowstrasse is een lange winkelstraat ten oosten van het oude hart van Düsseldorf. Deze moderne straat is het hart van de gelijknamige winkelwijk Schadowstrasse. Hier kun je naar hartenlust shoppen. In de adventsperiode staat hier een gezellige kerstmarkt op de Schadowplatz. Dit plein wordt in de zomerperiode ook gebruikt voor andere evenementen.

Düsseldorf is een fantastische stad om te winkelen. Binnen het centrum van Düsseldorf vind je werkelijk alles wat je nodig hebt om een dagje te shoppen: grote warenhuizen, chique winkelstraten, discountketens, kleine boetieks en typische streekwinkels. Populaire winkelstraten zijn de Schadowstrasse, de Flinger Strasse en de Königsallee, die vaak kortweg als Kö aangeduid wordt.

Hotspots in Düsseldorf (DE)