Nederland

Doetinchem

Over ons Doetinchem

Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’, is een eeuwenoude stad aan de Oude IJssel waar van alles te ontdekken valt. Zo zijn er schitterende historische gebouwen als het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Daarnaast kun je er ook heerlijk winkelen en genieten van vele gezellige cafés en restaurants.

Doetinchem, ook wel Deutekom genoemd, heeft een historie die teruggaat tot de 9e eeuw. En dat merk je aan de vele historische gebouwen.
Zo mag een bezoek aan Kasteel Slangenburg, het vroegere gastenhuis van de Benedictijner Abdij St. Willibrord, zeker niet ontbreken. In dit 17e eeuwse kasteel kun je overigens ook overnachten en dat is een bijzondere ervaring. Ook zijn Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder, beiden uit de middeleeuwen, de moeite waard om te bezoeken!

Wil je nog meer weten over de historie van Doetinchem bezoek dan het ‘Stadsmuseum’, gevestigd in het vroegere postkantoor, dat nog gebouwd is in de stijl van de Amsterdamse School.

Wil je na alle culturele en historische hoogtepunten even lekker winkelen, neem dan een kijkje in en om de Hamburgerstraat, waar je talloze winkels vindt voor elke smaak en elk budget.

Doetinchem ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Ben je met de auto, let dan op waar je wel en niet kunt parkeren. Het dichtst bij het centrum van Doetinchem kun je gratis parkeren aan de Stationsstraat (dichtbij het treinstation). Verder kun je gratis parkeren in het centrum van Wehl, Gaanderen, Dichteren, De Bongerd en Overstegen. Tijdens de koopzondagen kun je in Doetinchem op alle betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis parkeren. Let op: dit geldt dus niet voor de overige betaalde parkeervoorzieningen.

Hotspots in Doetinchem