Nederland

De Bult

Over ons De Bult

De Bult is een buurtschap in de gemeente Steenwijkerland. De Bult is gelegen in de Kop van Overijssel ten noorden van Steenwijk, precies tussen de 3 provinciën Overijssel, Drenthe en Friesland.

De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa.

Weerribben-Wieden, gelegen in Noordwest-Overijssel, is thuishaven van bekende plekken als Giethoorn, Blokzijl, Steenwijk, Vollenhove, Nationaal Park Weerribben-Wieden en vele verborgen schatten.

Weerribben-Wieden bestaat uit meren, plassen en slootjes langs romantische waterdorpen zoals Giethoorn. Karakteristieke boerderijen en vervenershuisjes. Wandelend of fietsend ontdek je de oude Zuiderzeestadjes als Vollenhove, Blokzijl en Kuinre. In Weerribben-Wieden ruist het van de verhalen en die ontdek je het beste vanuit een punter op het water!

Hotspots in De Bult