Nederland

Coevorden

Over ons Coevorden

Coevorden is een gemeente van ongeveer 36.000 inwoners in Zuidoost Drenthe. De gemeente bestaat uit een stad en 28 authentieke brinkdorpen en uitgestrekte veendorpen. De gemeente biedt rust, ruimte, een prachtige natuur, een rijke historie, een diversiteit aan voorzieningen en uitstekende wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden.

Het moment dat je het centrum van deze stad binnenstapt weet je dat het stadje een bijzondere plaats is. Een deel van het historische centrum is nog in tact en de nieuwbouw is er op een spectaculaire manier in verweven. Het meest imposante bouwwerk op de markt is theater de Hofpoort. Dit theater doet ook dienst als gemeentehuis.

Zo gauw je het centrum van Coevorden binnenstapt weet je dat het stadje weet je dat je op een bijzondere plaats terecht bent gekomen. Een deel van het historische centrum van Coevorden is nog in tact en de nieuwbouw is er op een spectaculaire manier in verweven. Het meest imposante bouwwerk op de markt van Coevorden is theater de Hofpoort. Dit theater doet ook dienst als gemeentehuis. In het imposante bouwwerk zijn enkele oude gevels verwerkt. Aan de achterkant van het theater loop een loopbrug naar het kasteel van Coevorden.

Dit prachtige kasteel dat tegenwoordig dienst doet als hotel-restaurant stamt oorspronkelijk uit de elfde eeuw maar is in de zestiende eeuw herbouwd. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn Ganzen Geesje, de hervormde kerk, korenmolen de Arend, het stedelijk museum van Coevorden dat is gevestigd in enkele prachtige oude pakhuizen en Plopsa indoor Coevorden. Met name de laatste is erg geliefd bij kinderen.

Hotspots in Coevorden