Nederland

Castricum

Over ons Castricum

Castricum is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt ongeveer 35.272 inwoners en heeft een oppervlakte van 59,92 km².

Castricum is compact maar je vindt er alles wat een mens nodig heeft: een bioscoop, een winkelhart èn winkelcentrum en goede restaurants. Ga ook eens kijken bij het bijzondere Huis van Hilde, vlak achter het station. Bij dit fonkelnieuwe museum maak je een tijdreis door de archeologische geschiedenis van Noord-Holland.

In Castricum vind je misschien wel het stilste strand van Noord-Holland. Volg met de fiets de Stille Strandweg (de naam zegt het al), dwars door het prachtige duingebied, naar de zuidelijke strandafgang. Hier hoor je alleen het geluid van de branding en verder helemaal niks. Degenen die van wat meer drukte houden kunnen het beste hun auto parkeren op het enorm grote parkeerterrein bij de hoofdstrandafgang. Achter het glas bij één van de strandpaviljoens geniet je van het beste uitzicht en lunch of diner je tot de zon ondergaat.

De duinen zijn hier overigens zeker een bezoek waard. Een uitgebreid wandel- en fietsknooppuntennetwerk wijst je vanzelf de weg. De uitzichten over het eeuwenoude duingebied zijn wonderschoon. En onderweg kom je misschien wel langs zo’n mooie uitrustplek in de duinen of stap je even binnen bij Bezoekerscentrum de Hoep, dat eruit ziet als een enorm konijnenhol.

Hotspots in Castricum