Nederland

Buren

Over ons Buren

In het vestingstadje Buren waan je je in vroegere tijden. Het monumentale en daardoor beschermde stadsgezicht, zijn rijkdom aan historische gebouwen op loopafstand. Er is eigenlijk van alles: stadsmuren en wallen, grachten, een prachtige kerk met een even mooie toren, een raadhuis, een waag, een poortgebouw en een weeshuis, een synagoge, muurhuizen, musea, gezellige cadeauwinkels, restaurants, stadspompen, oude kanonnen en de molen “De Prins van Oranje”.
Buren mag zich Oranjestad noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde namelijk in 1551 met Anna van Buren. Prinses Maxima en koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren. Maar Buren biedt nog veel meer dan de band met het koningshuis

Buren heeft een ruime keuze aan winkels waar het heerlijk snuffelen is. Kom je verbazen over de brede keuze van cadeauartikelen, heerlijke bonbons, Italiaanse lekkernij en oudhollands snoepwaar. Van kaarsentrekkerij tot chocolaterie. Buren blinkt uit in veelzijdigheid qua aanbod.

Zalig uit eten of gezellig borrelen met vrienden. In Buren bent u aan het juiste adres om eens heerlijk te onthaasten. Want de Horeca van Buren heeft een breed aanbod in uitgaansmogelijkheden. Van Grand Café tot IJssalon. In onze binnenstad is er voor elk genietmoment een brede keuze aan mogelijkheden.

De gemeente Buren biedt ook meer dan alleen kastelen en musea. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen te bezoeken in Buren. Zo wordt twee keer per jaar de grootste kunstexpositie in Rivierenland georganiseerd: Kunstmarkt Buren. Houd je meer van wijn? Dan kun je in augustus naar het wijnfestival Chateau voor Buren komen.

Hotspots in Buren