Nederland

Bronckhorst

Over ons Bronckhorst

Ontdek Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland. Het oeroude landschap is doordrenkt van routes die je op vele manier kunt doorkruisen. Na elke bocht weer een schitterend nieuw plaatje, een verrassende attractie.

Bronckhorst vormt met zijn oude stadsboerderijen, ouderwetse huisjes, de smalle kei straatjes en enkelen bezienswaardigheden een prachtig, sfeervol plaatsje. Het stadje kreeg in 1482 stadsrechten maar de omvang van het stadje is nooit groter geworden dan de oude middeleeuwse kern.

Het middelpunt is de kerk die je vanuit alle hoeken van het dorpje kunt zien. Binnenin is het een typische Nederlandse kerk zonder veel opschik.

Bronckhorst ligt in de uiterwaarden van de IJssel met een pontje naar Brummen. De IJsseldijk leent zich perfect voor een alternatieve fietsroute van Arnhem naar Deventer en daarmee is het een druk fietsknooppunt. In een aantal van de huizen zitten tegenwoordig dan ook restaurants waar je terecht kunt voor een lekkere lunch met de nadruk op steekproducten of voor een biertje. Zeker op een zomerse dag zitten de terrassen hier vol.

Hotspots in Bronckhorst