Duitsland

Bremerhaven (DE)

Over ons Bremerhaven (DE)

Bremerhaven is een havenstad aan de noordzeekust van Duitsland en ligt ongeveer 50 kilometer van de stad Bremen verwijderd. Er heerst een fascinerende sfeer, ook omdat het een interessante haven is. Een jonge stad met veel bezienswaardigheden. Van interessante musea en leuke winkels tot de gezelligste restaurants. Maar ook dierentuinen, attractieparken en vele andere bezienswaardigheden ontdek je hier.

In Bremerhaven kun je een bezoek brengen aan de dierentuin aan zee. Een kleine maar ook een bijzondere dierentuin in Duitsland. Bijzonder vanwege de ligging, uitstraling en het type dieren dat je er ziet. Direct aan de Noordzee ligt het ronde complex waarbinnen je vanaf verschillende niveaus de dieren zowel boven als onderwater kunt bewonderen.

Een must-see in Bremerhaven is de Klimahaus (Klimaathuis).
In dit unieke belevingsmuseum maak je een wandeling door diverse klimaatzones. Zwitserland, Sardinië en Antarctica komen voorbij, allemaal plekken op deze aardbol die net als Bremerhaven op de 8 graden 34 seconden oosterbreedte liggen. Het klimaat is overal anders, en dat voel je, dat ruik je, dat zie je en dat beleef je. Rillen in de kou, kijken naar de tropische vissen, klauteren over een houten pad: je doet het hier allemaal in het Klimaathuis Bremerhaven.

Ook kun je het Emigratiemuseum Bremerhaven (Deutsches Auswandererhaus) bezoeken. Het museum vertelt het verhaal van de vele Duitse emigranten die hun geluk elders zochten en in mindere mate op de latere groep van immigranten.

Hotspots in Bremerhaven (DE)