België

Bouillon (BE)

Over ons Bouillon (BE)

Het kleine middeleeuwse stadje Bouillon ligt diep verborgen in het het bos van de Ardennen, omringd door een meander van de Semois.

Het is een klein stadje in het zuiden van België, vlakbij de Franse grens.. Het stadje is vooral bekend door de middeleeuwse burcht die gebouwd werd door Godfried van Bouillon. Bouillon ligt op de beide oevers van de rivier de Semois, met hoog daarboven de burcht van Godfried van Bouillon. Bouillon is gebouwd op de flanken van Côte d’ Auclin en ligt op iets meer dan 300 meter hoogte.

Een bezoek aan het kasteel van Bouillon is het hoogtepunt van het stadje. Tijdens een bezoek een het kasteel waan je je door de gangen, kamers en wachttorens van het kasteel door middel van genummerde borden. Net buiten de stad vind je het Parc Animalier de Bouillon met negentig verschillende diersoorten, waaronder tijgers, witte leeuwen en apen.

Bouillon lag vroeger in het hertogdom Bouillon, één van de machtigste gebieden van Europa in de middeleeuwen. Godfried van Bouillon was één van de leiders tijdens de eerste kruistocht aan het einde van de 11de eeuw. Om deze kruistocht te kunnen financieren verpandede hij het hertogdom aan de prinsbisdom Luik. In de eeuwen die hierop volgden behoorde het hertogdom bij verschillende bisdommen totdat in 1794 de Republiek Bouillon werd uitgeroepen. Na iets meer dan een jaar werd de streek toegevoegd aan Frankrijk. Na de nederlaag van Napoleon werd in het Congres van Wenen besloten om de streek toe te voegen aan het Groothertogdom Luxemburg.

Je kunt in Bouillon heerlijk eten in de restaurants die beroemd zijn om hun gevarieerde keuken en plaatselijke ardense specialiteiten zoals gerookte ham, wijngaardslakken, forellen, bereide vleeswaren en wild.

In de omliggende bossen zijn er veel wandelpaden, een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Verder zijn er in Bouillon wildparken, toeristische treintjes, visvijvers, jachtdomeinen en talrijke culturele en sportieve activiteiten die je verblijf in het hart van de Ardennen tot een unieke beleving maken.

Hotspots in Bouillon (BE)