Nederlandse Antillen

Bonaire (BQ)

Over ons Bonaire (BQ)

BON DIA DUSHI! Bonaire, the place to be to relax and to enjoy! Bonaire kent een fascinerende geschiedenis waarin Nederland een prominente rol heeft gespeeld. Zo is het wel aardig om je te realiseren dat het duikeiland langer op een of andere wijze met Nederland is verbonden dan bijvoorbeeld de provincie Zuid-Limburg.

Bonaire is anderhalf keer zo groot dan het Nederlandse Waddeneiland Texel en ligt voor de kust van Venezuela in de Caribische archipel. Het eiland kent wisselende landschappen en is begroeid met meer dan 500 verschillende plantensoorten. Daarnaast leven er in de wateren van Bonaire en aan land meer dan 1.000 verschillende diersoorten.

Op Bonaire schijnt vrijwel iedere dag de zon, die bovendien begeleid wordt door een aangename verkoelende Noordoost passaatwind. Om dit paradijselijke eiland te bereiken moet er vanaf Amsterdam 9 negen uur gevlogen worden.

De belangrijkste trekpleister van Bonaire vormt de adembenemende onderwaterwereld van het Bonaire National Marine Park. De koraalriffen van Bonaire vormen de leefomgeving van een enorme diversiteit aan prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners.

Het duiken op Bonaire is verder heel laagdrempelig. Op ieder moment van de dag kun je naar een willekeurige plek aan de kust rijden om daar zo vanaf het strand een kantduik te maken, waardoor je vrijwel direct midden in het koraalrif zit. Dit is wat veel duiktoeristen enorm aanspreekt en waarmee Bonaire zich onderscheidt van de meeste andere mondiale duikbestemmingen.

Ook toeristen die niet gaan duiken maar toch ook een actieve vakantie willen hebben, zijn op Bonaire aan het juiste adres. Windsurfen, kitesurfen, zeilen, mountainbiken, wandelen, golfen en paardrijden is slechts een greep uit de vele mogelijkheden van de water- en landactiviteiten die op het Caribische eiland mogelijk zijn.

LET’S GO TO BONAIRE!!

Hotspots in Bonaire (BQ)