Duitsland

Bad Rappenau (DE)

Over ons Bad Rappenau (DE)

Dichtbij het romantische Heidelberg, niet ver van Black Forrest, gelegen aan de Castle Road in Duitsland – dit is Bad Rappenau. Als een van de grootste kuuroorden met een traditie van ongeveer 170 jaar staat Bad Rappenau bekend om zijn medische indicaties. Verzadigd zout water van de hoogste kwaliteit is dé specialiteit.

Bad Rappenau wordt ook wel “de stad van parken” genoemd. Met zijn “Kurpark”, “Schlosspark” en “Salinenpark zal je hier ongetwijfeld tot rust komen. De parken zijn helemaal opnieuw ontworpen met prachtige planten en gebieden waar je kan ontspannen. In het “Salinenpark” vind je de grootste attractie van alle drie de parken: het zoutwerk. In Baden-Wuerttemberg is het enige open lucht-inhalatorium dat de omgevingslucht verrijkt met zout uit slijkend struikgewas, wat helpt bij het verlichten van ademhalingsproblemen. Het bospad en de dierenverblijfplaats, evenals het lavendellabyrint in het “Kurpark” ligt het meer, omzoomd door oude bomen en kleurrijke bloembedden, in het hart van het spagebied, de paleistuin, het oudste park, met de waterburcht en hydropathische behandelingsfaciliteit, ligt langs de waterloop.

Acht kastelen op het grondgebied van Bad Rappenau en de buitenwijken behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden, heel bijzonder is de Joodse begraafplaats, een van de grootste die na de nazi-terreur in Duitsland overgebleven is. Een vroege Romeinse nederzetting behoort ook tot de opmerkelijke bezienswaardigheden. De omgeving staat bekend om zijn hoogwaardige rode wijnspecialiteit, de Lemberger. Betaalbare, gezellige guesthouses (soms “Besen” genoemd) of gastronomische restaurants bieden regionale en internationale gerechten.

Hotspots in Bad Rappenau (DE)