Duitsland

Bad Harzburg (DE)

Over ons Bad Harzburg (DE)

Bad Harzburg is een officieel kuuroord op de noordrand van de Harz. De stad is gemakkelijk te bereiken. Behalve om zijn vele wellnessmogelijkheden is Bad Harzburg ook in trek bij wandelaars, want de stad biedt zowel gelegenheid voor ontspanning als voor een actieve vakantie in de Harz.

In het midden van de elfde eeuw liet de Duitse keizer Hendrik IV in de buurt van het huidige Bad Harzburg een burcht bouwen, waarvan nu nog een ruïne resteert. Na de bouw van de burcht werd de stad daaronder Neustadt genoemd. In 1569 werden zoutwaterbronnen ontdekt en vanaf 1831 ontwikkelde de stad zich tot badplaats en kuuroord. Neustadt trok nieuwe en vooral rijke burgers aan en in de stad verrezen prachtige villa’s, hotels en casino’s. In 1892 werd Neustadt omgedoopt tot Bad Harzburg. Het voetgangersgebied van Bad Harzburg nodigt de bezoeker uit tot rustige wandelingen door het mondaine centrum met de vele vakwerkhuizen. In het huis van de natuur kunt u een vaste tentoonstelling bezoeken rond het thema bossen in de Harz. De Lutherse kerk is in het bezit van een orgel van de beroemde Duitse orgelbouwer Wilhelm Sauer. Vanuit het park rondom het kuuroord kunt u met een cabinekabelbaan de Burgberg op. Deze berg biedt een uitstekende gelegenheden voor de versterking van de inwendige mens. Vanaf hier kunt u schitterende wandelingen ondernemen en ook nordic walkers en joggers komen hier goed aan hun trekken. De zogenoemde Teufelsstieg is een wandelpad dat rechtstreeks leidt naar de nabijgelegen Brocken, de hoogste berg van de Harz.

Het klassieke kuuroord Bad Harzburg biedt talrijke mogelijkheden voor wellness, zoals vier zoutwaterbaden in de ‘Sole-Therme’ met water uit een meer dan 800 meter diepe bron, sauna’s en massage- en schoonheidssalons. Verder biedt Bad Harzburg voor de sportieve gasten ook heel wat wils, zoals een sportpark met golf- en renbaan, een manege en tennisvelden. Voor de kleine toeristen is er ten slotte het pretpark Krodoland. En ook in de winter is Bad Harzburg als wintersportplaats uitstekend om te vertoeven.

Hotspots in Bad Harzburg (DE)