Duitsland

Bad Griesbach im Rottal (DE)

Over ons Bad Griesbach im Rottal (DE)

Bad Griesbach im Rottal is een plaats in de Duitse deelstaat Beieren. Beieren is een van de oudste staten van Europa. De oorsprong van de staat gaat terug tot de 6e eeuw n.Chr. In de middeleeuwen was Beieren een machtig hertogdom, aanvankelijk onder de Welfen, later onder de Wittelsbachers. Steden als Regensburg groeiden uit tot belangrijke Europese centra op het gebied van religie en handel.

Overweldigende natuur, een indrukwekkend cultureel erfgoed, levendige tradities en hartelijke mensen maken de zuidelijkste en grootste deelstaat van Duitsland tot een unieke streek. Diepgewortelde oorspronkelijkheid kenmerkt de pittoreske dorpjes, de middeleeuwse residentiesteden en de Beierse hoofdstad München. Van operafestivals tot Oktoberfeest, van traditionele Beierse broodmaaltijd in de biertuin tot verwenmenu in een sterrenrestaurant of van overgeleverde tradities tot bruisende lifestyle, de Beierse manier van leven is er een van genieten op alle fronten.

Er zijn in Beieren talloze toeristische routes, de Ferienstraßen, uitgezet over het tracé van historische wegen die al in vroeger eeuwen als handelswegen en heerbanen in gebruik waren.

De hemel boven Beieren is als de Beierse vlag, meestal wit-blauw. Zelfs wanneer het in de rest van Duitsland regent, schijnt in Beieren de zon. Verantwoordelijk voor dit mooie weer is de föhn, een valwind uit de Alpen die de donkere wolken eenvoudig wegblaast. Maar dit zuidelijke stukje Duitsland is niet alleen verwend door de zon. Ook Moeder Natuur heeft een handje geholpen en de streek royaal bedeeld met een rijke verscheidenheid aan landschappen die uniek is in Europa. Idyllische rivieren en kristalheldere meren geven de dalen hun vorm.

Hotspots in Bad Griesbach im Rottal (DE)