Nederland

Baarlo

Over ons Baarlo

Baarlo is een, op de linkeroever van de Maas, gelegen Nederlands dorp in de gemeente Peel en Maas. Acht kilometer ten zuiden van Venlo en ten noorden van Kessel. Een veer verbindt Baarlo met Steyl.

Baarlo, een karakteristiek dorp aan de Maas, mag zich met recht een kastelendorp noemen. Het plaatsje telt vier al dan niet bewoonde kastelen. Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes die langs de kastelen gaan. Baarlo is ook het dorp van de bospartizanen, de Maas en Tajiri, de in 2009 overleden Cobra-kunstenaar die later bekend werd door zijn ‘knoopkunstwerken’.

Vanaf de Baarlose Maasoever vertrekt elke 5-10 minuten een veerpont naar kloosterdorp Steyl. Wil je een mooi uitzicht over Baarlo? Ga daan naar het Berckterveld, hier staat een tien meter hoge uitkijktoren. Stijg tot grote hoogte en geniet van het weidse uitzicht over Baarlo, de Maas en Steyl.

Wandelen, fietsen, zwemmen, golfen, cultuur proeven, verrukkelijk eten, of lekker een boek lezen in het park; alles kan. Baarlo is centraal gelegen in de Regio van de Smaak. Geregeld vinden er Smaakevementen plaats, van klein tot heel groot, binnen of buiten, gratis proeven of toch weer niet. Alles is mogelijk, een ding is altijd hetzelfde… de liefde voor het eigen streekproduct en het plezier om de producten met elkaar te delen.

Hotspots in Baarlo