België

Aywaille (BE)

Over ons Aywaille (BE)

Aywaille is de toeristische hoofdstad van de Amblève. De stad ligt slechts op 25 km van Luik. Een bevoorrechte ligging: de stad is goed bereikbaar via verschillende grote wegen.

Het stadje heeft tal van winkeltjes en leuke cafés en restaurants. De heerlijke menu’s en talrijke terrasjes dragen mee bij tot de bekendheid van deze stad. Ook de wekelijkse zaterdagochtendmarkt is een bezoekje waard.

Daarnaast vind je in deze stad ook een zwembad, een sportcentrum, een speeltuin, een park, een voetgangersbrug, en een mooi fiets- en wandelpad, het zogenaamde “Voie des Aulnes” dat Aywaille met Sougné-Remouchamps verbind.

Bovendien heeft Aywaille ook een aantal historische gebouwen zoals de St. Pierre kerk uit de XIde eeuw, oude huizen in de rue Hongrée en de Dieupart kerk die in 1180 werd opgericht.

De regio rond het sympathieke stadje is het vertrekpunt voor mooie wandel en fietsroutes, die speciaal voor de bezoekers zijn uitgestippeld om pittoreske hoekjes te ontdekken zoals de Roche sanglante, het kasteel van Emblève, Septroux, Chambralles en nog veel meer.

Hotspots in Aywaille (BE)