Groot Brittannië

Ascot (GB)

Over ons Ascot (GB)

Ascot is een mooi stadje in Berkshire. Het stadje wordt gedomineerd door de spectaculaire renbaan. Zeker een van ’s werelds beste en bekendste.

Ascot Racecourse kan zijn geschiedenis terugleiden tot 1711 toen Queen Anne de eerste bijeenkomst organiseerde. De onlangs herontwikkelde renbaan van vandaag is een lust voor het oog – met enorme terrassen en onberispelijke terreinen.

Midden juni is de prime-racetijd. Hoewel er het hele jaar door op Ascot wordt afgesproken, is niets vergelijkbaar met Royal Ascot – een ongelooflijke show van paardenraces van wereldklasse, extravagante hoeden en sociale contacten op epische schaal. Je ziet ook leden van het Royal Family-proces elke dag om 14:00 uur tijdens Royal Ascot – een traditie die dateert uit 1825.

Weg van de races vindt je een aantrekkelijke stad met veel winkels en restaurants, maar ook levendige bars en muzieklocaties. Passend misschien, want Ascot is de plek waar Girls Aloud-zangeres Sarah Harding werd geboren.

Ascot ligt op slechts 6 mijl van het historische stadje Windsor en het wereldberoemde Windsor Castle.

The Savill Garden ligt op slechts 15 minuten rijden van Ascot en is een van de meest versierde siertuinen in het VK.

Het Look Out Discovery Center nabij Bracknell ligt in het hart van een oud bos en heeft meer dan 70 interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen voor het hele gezin om te ontdekken.

Ga voor een fantastisch klimmend klimavontuur naar de Go Ape-avonturencursus, ook gelegen in het Bracknell-bos. Zin in een rondje golf? Er zijn drie golfbanen op minder dan 5 mijl van Ascot – Berkshire Golf Club, Sunningdale Golf Club en Mill Ride Golf Club.

Hotspots in Ascot (GB)