Nederland

Apeldoorn

Over ons Apeldoorn

In Apeldoorn ervaar je het beste van de Veluwe. Deze stad combineert cultuur, natuur en stedelijke voorzieningen op een buitengewone manier. De stad is omringd door het groen van de Veluwe, maar ook door het stadse.

Apeldoorn is een stad met veel evenementen en uitgaansmogelijkheden. Als je uit eten wil, zal je moeite hebben met kiezen. Het aanbod eetcafés en restaurants is namelijk enorm. Ontspannen en eigentijds winkelen kun je in deze stad goed. De binnenstad is modern, maar als je omhoog kijkt zie je boven de moderne gevels vaak prachtige karakteristieke panden.

Laat je verrassen door de verscheidenheid aan winkels. Naast de winkelketens en grote warenhuizen, vind je in Apeldoorn ook vele leuke boetiekjes.

Apeldoorn is een buitenstad. Je vindt veel attracties, maar ook natuurparken, zwembaden en nog veel andere opties om buiten te recreëren. Voor een gezellig avondje uit kun je terecht in de gezellige bars en pubs of bij muziekpodia. Maar ook een filmpje pakken, het theater bezoeken, lasergamen of bowlen is mogelijk.

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis voor de groene omgeving. Je kunt er uren wandelen en de prachtige natuur bewonderen. Luister goed, misschien hoor je het geruis van de bomen, het getik van een specht en het geritsel van de bladeren. Laat je helemaal gaan, en geniet ook van de complete rust die heerst.

Als je verlangt naar een dagje als koning of koningin, bezoek dan Paleis Het Loo. Laat je betoveren door de prachtige muurschilderingen en de luxueuze meubelen. De tuinen die achter het paleis gelegen zijn, dienen als de pronkstukken van het paleis en dit is ook te zien. Een nabij gelegen attractie ideaal voor jong en oud! Wil je de aap uithangen? Plan dan een bezoekje naar de Apenheul.

Hotspots in Apeldoorn