België

Antwerpen (BE)

Over ons Antwerpen (BE)

Antwerpen heeft van alles te bieden en zit vol verrassende hoogtepunten. Cultuur, mode, architectuur, gastronomie en shopping. Zo kun je naar de dierentuin de Zoo van Antwerpen, een van de oudste en mooiste stadsdierentuinen van Europa. Ook is er een strand, Sint-Anneke, op de Linkerscheldeoever.

Torenhoog genieten van de Antwerpse skyline doe je bij de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal: de hoogste kerktoren van de lage landen. Even verderop zie je Museum aan de Stroom, vanaf het 60 meter hoge dak van het museum bewonder je de hele stad. Naast dit musea zijn er nog heel wat bijzonder musea. En dan zijn er nog de museumwaardige gebouwen waar je kunt shoppen en eten zoals de neoclassicistische Stadsfeestzaal met daarin een shoppingcenter. Antwerpenaars zijn trendsetters. Dat merk je aan de vele pop-ups, startups en natuurlijk ook in de mode- en diamantwijk. Antwerpen is een wereldstad met de sfeer van een dorp, je vindt hier alles op wanden- of ten minste fietsafstand.

In de oude binnenstad zie je de geschiedenis terug in de eeuwenoude gevels in nauwe straatjes of op de imposante Grote Markt. Bij de wijk Centraal Station kom je van alles tegen op straat, in de cafés, winkels en restaurants: van chic tot volks en van historisch tot hedendaags, deze wijk heeft het. Het hart van de wijk is het centraal station, met ernaast de Zoo en de diamantbuurt is vlakbij.

De theaterbuurt heeft vele theaterzalen. Dit is het werkterrein van vele acteurs, regisseurs, muzikanten en dansers. Je vindt er ook vele antiek-, mode- en interieurwinkels en twee kleinschalige musea.

In de wijk Sins-Andries is het ModeMuseum gevestigd. In de buurt van de Nationalestraat en de Kammenstraat gaan haute couture en vintage samen. Mis ook de Kloosterstraat met zijn winkels vol antiek en brocant niet.

Antwerpen is ook een echte studentenstad. Met zijn studentencafés en levendige sfeer is de Ossenmarkt het middelpunt van het universiteitsgebied. Hier vind je ook de Sins-Jacobskerk en het statige Rockoxhuis.

In het Schipperskwartier vind je de meisjes van plezier. De raamprostitutie heeft zich vandaag tot drie starten beperkt, voor de rest is dit een kleurrijke volkswijk en een jonge woonwijk. Er zijn leuke eettentjes, aparte cafés en gezellige terrasjes.
In Het Zuid vind je wijde boulevards, mooie pleinen en statige herenhuizen. Kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen dankzij de vele musea en kunstgalerieën. Het Zuid is ook een populaire uitgaansplek.

Het Eilandje is het oudste havengebied van Antwerpen. De havenactiviteiten zijn vandaag de dag meer in het noorden geconcentreerd, maar het havengevoel overheerst hier nog steeds. Hier kun je proeven van de oude sfeer van de loskade met monumentale pakhuizen, lantaarns, hangars, pakhuizen en kasseitjes.

Hotspots in Antwerpen (BE)