Nederland

Amsterdam

Over ons Amsterdam

Amsterdam begon ooit als een klein vissersdorpje. Dankzij de handel in bier en haring is de stad uitgegroeid tot een handelscentrum van wereldformaat. De hippe hoofdstad is niet alleen omgeven door sprookjesachtige grachten en bruggetjes, maar is ook de ideale plek om je onder te dompelen in kunst, cultuur en een bruisend uitgaansleven.

Amsterdam is gesticht op de plek waar de rivier de Amstel in het IJ uitmondde. De naam Amsterdam komt van deze rivier. Oorspronkelijk was het een klein vissersdorp, maar in de Gouden Eeuw kwam de stad qua ontwikkeling in een stroomversnelling terecht.

De leuke buurten zoals de Jordaan geven echter nog wel dit dorpsgevoel. Je voelt je door de tolerante en liberale sfeer al snel thuis. Elke Amsterdamse buurt heeft zijn eigen charme en karakter, zijn eigen restaurants, een eigen markt, typische buurtcafés, musea, winkels en attracties. In de afgelopen tien jaar zijn veel van deze buurten zoals Oud-West, Noord en De pijp omgetoverd tot nieuwe stadscentra, waar een nieuwe generatie ondernemers het straatbeeld bepaald.

Je vindt in Amsterdam genoeg interessante musea, theater, winkelstraten en rondleidingen, maar er zijn natuurlijk ook vele attracties en bezienswaardigheden om te ontdekken.

Je hoeft voor een verfrissend biertje of een glas wijn niet lang te zoeken. Je valt bijna over de vele leuke kroegen, bars en cafés.

Amsterdam staat ook bekend als de stad met de hoogste cultuur dichtheid ter wereld. De stad heeft het grootse culturele aanbod ter wereld. Je kunt vele musea, muziekpodia, bioscopen en clubs te vinden in de stad.

Amsterdam is een paradijs voor kunstliefhebbers en heeft musea voor iedereen. Je vindt er meer dan 50 musea en talloze galeries. Zo zijn er de bekende musea zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Anne Frank huis. Maar er zijn veel meer aansprekende musea en soortgelijke instellingen zoals de Hermitage en Foam.

Je vindt naast alle musea, theater, winkelstraten en rondleidingen in de stad ook nog behoorlijk wat groen. Je kunt de stad vanaf het water leren kennen. Je kunt ook een plek voor een picknick zoeken. Of je kunt ontdekken waar je dieren kunt spotten.

Je kunt in Amsterdam eindeloos shoppen. Amsterdam heeft natuurlijk ook een uitgebreid winkelaanbod, variërend van exclusieve winkels tot grote warenhuizen.

De stad heeft creativiteit en innovativiteit zorgt voor de meest uiteenlopende ontwerpers, labels en winkels. Van jonge talenten tot internationale designers, van inspirerende antiekwinkels tot hippe conceptstores en van kleine boetiekjes tot de bekende warenhuizen. Je kunt voor de laatste mode rondstruinen in de Negen Straatjes. Of je kunt de Albert Cuyp opduiken voor de ultieme combinatie van lekkere snacks en winkelen. En je kunt vintage schatten scoren bij het Waterlooplein of de IJ-hallen in Noord.

De bruisende Amsterdamse markten zijn met hun typische, geuren, kleuren en taferelen typerend voor de lokale sfeer. Een bezoek aan de markt is een van de beste manieren om in een vreemde stad de authentieke cultuur te leren kennen. Je kunt de Amsterdamse buurtmarkten die bij goed en slecht weer bijna allemaal het hele jaar open zijn gaan ontdekken.

Hotspots in Amsterdam