Nederland

Amstelveen

Over ons Amstelveen

Amstelveen is gelegen in de provincie Noord-Holland ten zuiden van Amsterdam. De stad heeft sinds 1950 geen eigen spoorwegstation meer. Maar je kunt de stad goed bereiken vanaf de stations Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer Arena en Schiphol via de genoemde bus-, tram- en metroverbindingen. Het is de grootste Nederlandse plaats zonder NS-station.

Shoppen in Amstelveen doe je bij het Stadshart, hier vindt je de bekende namen, maar ook de leuke boetiekjes en vernieuwende concepten. Nabij het winkelcentrum Stadshart Amstelveen vind je het Cobra Museum. In de binnentuin van het museum is een Japanse kiezeltuin ingericht door Tajiri. Naast het Cobra Museum is er een tweede museum ,dit museum richt zich op moderne kunst. Dit is het Museum Jan van der Togt, dat je kunt bezichtigen in ’t oude dorp.

Verder kun je in deze stad prima uitgaan. De stad ademt cultuur. Naast de diverse culturele instellingen in het stadshart, zijn er ook andere echte parels zoals het Amstelveense Poppentheater en de Museumtram.

Hotspots in Amstelveen