Nederland

Ameland

Over ons Ameland

Je voeten in het zand, de wind door je haren, langzaam vullen je longen zich met de zilte zeelucht. Je bent even helemaal weg en ontspannen op dit prachtige Waddeneiland. Het eiland heeft veel flora, fauna, en uitgestrekte weidse gezichten. Rust, ruimte, strand, al deze verschillende landschappen beschrijven Ameland het beste. Maar je kan ook de gezellige dorpjes bezoeken die bruisen van de activiteit, met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Of misschien wil je liever naar musea en de geschiedenis van het eiland leren kennen. Je kan ook deelnemen aan excursies, waddentochten, boottochten, fietsen, wandelen, het maakt niet uit; er is voor ieder wat wils. Een dansje wagen in de plaatselijke discotheek kan hier ook, met al deze verschillende activiteiten kun je vast wel uit de voeten op Ameland.

Ameland is een prachtig Waddeneiland. Verwen je zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze.
Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdek je het eiland!

Hotspots in Ameland