Zwitserland

Adelboden (CH)

Over ons Adelboden (CH)

Adelboden is een gemeente en plaats het Zwitserse Kanton Bern. Het is een kleine gemeente qua aantal inwoners. Echter is Adelboden zeer populair bij skiërs en worden er met regelmaat grote skiwedstrijden georganiseerd, zoals World Cup wedstrijden.

Van een leuke tot een professionele sporter zijn er talloze sportmogelijkheden in Adelboden. In de wintermaanden kunnen sneeuwsportliefhebbers zich vermaken in het populaire skigebied Adelboden-Lenk, dat een grote verscheidenheid biedt met 160 km aan hellingen en 50 spoorwegfaciliteiten. De nieuwe recreatie- en sportarena Adelboden biedt het hele jaar door een breed, weeronafhankelijk aanbod: Eisporthalle, curlinghal, bowlinghal, klimhal, klimhal, restaurant en theorie- en vergaderzalen. De 40 kilometer perfect geprepareerde winterwandelwegen bieden actieve recreatie.

In de zomer zijn er 7 kabelbanen in gebruik om wandelaars en berggidsen naar het 200 kilometer lange wandel- en wandelgebied te vervoeren. Als je wat sneller wilt, kun je genieten van het prachtige berglandschap op de vele fiets- en fietsroutes. Het unieke berglandschap van Adelboden is ook een genot in het panoramische zwembad of het tennissen op de 4 zandplaten van Adler.

Cultureel heeft Adelboden veel te bieden. Met een hele reeks klassieke concerten wordt de dorpskerk, die binnenkort 600 jaar oud zal zijn, gevuld met feestgeluiden.

Hotspots in Adelboden (CH)