België

Aarschot (BE)

Over ons Aarschot (BE)

Aarschot is een prachtig stadje in het Hageland. Het pittoreske stadje ligt verscholen tussen de heuvels van het Hageland, op een steenworp afstand van de steden Leuven en Diest. Aarschot wordt ook wel een beeldenstad genoemd, dit komt door de vele standbeelden en monumenten die in de stad te vinden zijn. Door het stadscentrum kun je méér dan 30 beelden vinden.

Aarschot is ook nog een molenstad. Het kleine stadje telt zes molens waarvan drie watermolens en drie windmolens. Elke deelgemeente heeft haar eigen molen, deze molens zijn nog maalvaardig. Op afspraak kan een molenaar de kunsten van het malen komen demonstreren. In het stadscentrum kun je de gerestaureerde Hertogenmolen zien. Deze heeft zijn authenticiteit niet verloren toen er een nieuwe bestemming aan werd gegeven.

Het groene stadje langs de Demer heeft ook nog eens prachtige natuurgebieden. De Demer en zijn meanders vormen een groen lint door het Aarschotse grondgebied. Samen met de Demer vormt Aarschot de grens tussen de arme zandgronden van de Kempen en de rijke bodem van het Hageland. De overgang is duidelijk te zien in de natuurgebieden rondom Aarschot. Je kan al deze natuurschatten samen met een medewerker van Natuurpunt ontdekken. Elke natuurliefhebber, fietser en wandelaar kan hier zijn hartje ophalen.

Hotspots in Aarschot (BE)